piątek, 26 czerwca 2009
Przepis na masą kakaową do wafli
Potrzebne składniki:
1 masło, lub margaryna
pół szklanki mleka zwykłego
nie pełna szklanka cukru pudru
szklana mleka w proszku
2 łyżki kakao
opakowanie wafli tortowych
Sposób przyrządzenia:
1. Rozpuść margarynę w rondelku
2. Dodaj pół szklanki zwykłego mleka
3. Dodaj cukier i kakao
4. Na końcu dodaj mleko w proszku
5. Mieszając zagotuj
6. Gdy masa trochę przestygnie możesz zacząć smarować wafle
7. Smacznego :-)
Aby w masie nie powstawały gródki cukier puder, kakao
i mleko w proszku możesz dodawać przesiewając przez małe sitko, dzięki temu masa uzyska delikatną i jednolitą konsystencję.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wafle z tą masą wyszły wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńzajebisste
OdpowiedzUsuńAjj, nie przeczytałem końcówki i trochę gródek zostało
OdpowiedzUsuń